Zupa z Kalarepy
Składniki:
bulion
3 średnie kalarepy
3 ziemniaki
koperek
śmietana, zasmażka
sól, pieprz,curry
smalec
Wykonanie:
Kalarepę obieramy i pozbywamy się zdrewniałych części, kroimy w słupki (jak na frytki). Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Kalarepę smażymy z curry aż będzie miękka i dodajemy do bulionu. Dorzucamy ziemniaki i gotujemy do miękkości. Na koniec zaprawiamy śmietaną i zasmażką. Dorzucamy koperek i doprawiamy solą i pieprzem.
bulion
3 średnie kalarepy
3 ziemniaki
koperek
śmietana, zasmażka
sól, pieprz,curry
smalec
Wykonanie:
Kalarepę obieramy i pozbywamy się zdrewniałych części, kroimy w słupki (jak na frytki). Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Kalarepę smażymy z curry aż będzie miękka i dodajemy do bulionu. Dorzucamy ziemniaki i gotujemy do miękkości. Na koniec zaprawiamy śmietaną i zasmażką. Dorzucamy koperek i doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz