Dekonstrukcja białej kiełbasy
Składniki:
biała kiełbasa ok 0,5kg-70 dag
jajko
czosnek niedźwiedzi, pieprz
chrzan
bulion 1 szklanka
śmietana
Wykonanie:
Kiełbasę pozbawiamy flaka i rozdrabniamy. Dodajemy jajko i przyprawy i wyrabiamy na gładką masę. Lepimy kotleciki i smażymy na brązowo. Odkładamy do osobnego naczynia. Na tej samej patelni robimy sos chrzanowy. Wlewamy bulion,dodajemy chrzan i śmietanę (proporcje wedle uznania i mocy posiadanego chrzanu). Czekamy aż się zagotuje i zagęszczamy zasmażką albo mąką. Wrzucamy obsmażone kotleciki i dusimy aby doszły w środku.
Podajemy z ziemniakami albo kaszą gryczaną (też smacznie wypróbowałam) i ulubioną surówką.
biała kiełbasa ok 0,5kg-70 dag
jajko
czosnek niedźwiedzi, pieprz
chrzan
bulion 1 szklanka
śmietana
Wykonanie:
Kiełbasę pozbawiamy flaka i rozdrabniamy. Dodajemy jajko i przyprawy i wyrabiamy na gładką masę. Lepimy kotleciki i smażymy na brązowo. Odkładamy do osobnego naczynia. Na tej samej patelni robimy sos chrzanowy. Wlewamy bulion,dodajemy chrzan i śmietanę (proporcje wedle uznania i mocy posiadanego chrzanu). Czekamy aż się zagotuje i zagęszczamy zasmażką albo mąką. Wrzucamy obsmażone kotleciki i dusimy aby doszły w środku.
Podajemy z ziemniakami albo kaszą gryczaną (też smacznie wypróbowałam) i ulubioną surówką.
Komentarze
Prześlij komentarz