Placki Z Kiszoną Kapustą
Składniki:
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
30 dag kapusty kiszonej
sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
Wykonanie:
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajek. Kapustę drobno kroimy i gotujemy w małej ilości wody aby lekko zmiękła, potem studzimy i dodajemy do ciasta. Wszystko mieszamy i doprawiamy. Na rozgrzaną patelnie kładziemy porcje ciasta (ja używam tej samej chochelki co do naleśników ale wielkość placków zależy od upodobań) i smażymy na złoto.
Ja podaję te placki z gulaszem, nie próbowałam póki co z innymi dodatkami.
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
30 dag kapusty kiszonej
sól, pieprz, majeranek, papryka słodka
Wykonanie:
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajek. Kapustę drobno kroimy i gotujemy w małej ilości wody aby lekko zmiękła, potem studzimy i dodajemy do ciasta. Wszystko mieszamy i doprawiamy. Na rozgrzaną patelnie kładziemy porcje ciasta (ja używam tej samej chochelki co do naleśników ale wielkość placków zależy od upodobań) i smażymy na złoto.
Ja podaję te placki z gulaszem, nie próbowałam póki co z innymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz