Zupa pieczarkowa z naleśnikiem
Składniki:
pieczarki 0,5 kg
jedna cebula
serek topiony pieczarkowy 100g
bulion
śmietana
sól,pieprz, kmin rzymski
naleśniki po 2szt na talerz
Wykonanie:
Pieczarki i cebule drobno kroimy i dusimy. Kiedy pieczarki będą już miękkie wrzucamy je do bulionu wraz z serkiem topionym i miksujemy. Następnie należy zagotować, zaprawić śmietaną i doprawić do smaku, ja na koniec posypałam suszoną pietruszką.
Naleśniki zwijamy w rulonik i kroimy w poprzek.
pieczarki 0,5 kg
jedna cebula
serek topiony pieczarkowy 100g
bulion
śmietana
sól,pieprz, kmin rzymski
naleśniki po 2szt na talerz
Wykonanie:
Pieczarki i cebule drobno kroimy i dusimy. Kiedy pieczarki będą już miękkie wrzucamy je do bulionu wraz z serkiem topionym i miksujemy. Następnie należy zagotować, zaprawić śmietaną i doprawić do smaku, ja na koniec posypałam suszoną pietruszką.
Naleśniki zwijamy w rulonik i kroimy w poprzek.
Komentarze
Prześlij komentarz