Orientalna Wieprzowina


Składniki:
wieprzowina ok 30 dag
papryka
cebula                                            


marynata:
sos sojowy 2 łyżki
imbir świeży albo mielony 1 łyżeczka
miód 1 łyżka
pomarańcza jedna mała albo pół dużej
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Wykonanie:
W osobnym naczyniu mieszamy składniki na marynatę oprócz mąki. Z pomarańczy wyciskamy sok i ścieramy trochę skórki. Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do marynaty. Odstawiamy do lodówki ma min 30 min. Paprykę i cebulę kroimy i podsmażamy. Do mięsa dodajemy mąkę i wrzucamy do warzyw razem z marynatą. Całość smażymy aż mięso zmięknie. Możemy dodać trochę wody jeśli będzie za gęste. W razie potrzeby dodać soli. Podajemy z ryżem.

Komentarze

Popularne posty