Zapiekana Kasza
Składniki
kasza gryczana 2 woreczki
papryka czerwona
cebula
boczek
jajka
pieprz,czosnek,papryka słodka
sos grzybowy
Wykonanie:
Kaszę gotujemy. Paprykę, boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Oprawiamy do smaku. Robimy sos grzybowy (może być z proszku jak nie mamy grzybów pod ręką :) ). Kaszę dzielimy na dwie części. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, i wykładamy część kaszy. Drugą połowę kaszy mieszamy z wcześniej podsmażonymi składnikami. i wykładamy do naczynia. Zalewamy wszystko sosem grzybowym, wbijamy na wierzch jajka. Pieczemy w temp 180 C aż jajka się zetną.
kasza gryczana 2 woreczki
papryka czerwona
cebula
boczek
jajka
pieprz,czosnek,papryka słodka
sos grzybowy
Wykonanie:
Kaszę gotujemy. Paprykę, boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Oprawiamy do smaku. Robimy sos grzybowy (może być z proszku jak nie mamy grzybów pod ręką :) ). Kaszę dzielimy na dwie części. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, i wykładamy część kaszy. Drugą połowę kaszy mieszamy z wcześniej podsmażonymi składnikami. i wykładamy do naczynia. Zalewamy wszystko sosem grzybowym, wbijamy na wierzch jajka. Pieczemy w temp 180 C aż jajka się zetną.
Komentarze
Prześlij komentarz