Pikantna Zielona


Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
brokuł (paczka mrożonego albo główka około 400g)
mleko kokosowe 1 puszka
zielona pasta curry
bulion
sos sojowy,sos rybny po 1 łyżce
makaron ulubiony (chiński, noodle, soba)


Wykonanie:
Kurczaka kroimy w paski i marynujemy w sosie sojowym i rybnym, ok 1oz w lodówce. Do garnka z bulionem dodajemy brokuła i gotujemy do miękkości. Kurczaka smażymy na mocnym ogniu aby ładnie się zrumienił. Dodajemy kurczaka do zupy. Następnie dodajemy mleko kokosowe i curry. Pastę curry dodajemy stopniowo żeby nie przegiąć z ostrością. Ja finalnie skończyłam na pół łyżki stołowej ale każdy ma inne odczucia co do pikantności więc dla niektórych moja zupa może w ogóle taka nie być :)

Komentarze

Popularne posty