Kurczak w konfiturze
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
sos sojowy ok 5 łyżek
sos rybny ok 2 łyżek
olej, imbir, czosnek
konfitura śliwkowa ok pół słoiczka
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy i doprowadzamy do wrzenia na patelni. Piersi pozbawiamy zbędnych kosteczek i wrzucamy na patelnię w całości. Dusimy po 5 min z każdej strony pod przykryciem na średnim ogniu. Następnie zdejmujemy pokrywkę i trzymamy jeszcze ok 5-6 min.
Podajemy z ryżem z warzywami.
podwójna pierś z kurczaka
sos sojowy ok 5 łyżek
sos rybny ok 2 łyżek
olej, imbir, czosnek
konfitura śliwkowa ok pół słoiczka
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy i doprowadzamy do wrzenia na patelni. Piersi pozbawiamy zbędnych kosteczek i wrzucamy na patelnię w całości. Dusimy po 5 min z każdej strony pod przykryciem na średnim ogniu. Następnie zdejmujemy pokrywkę i trzymamy jeszcze ok 5-6 min.
Podajemy z ryżem z warzywami.
Komentarze
Prześlij komentarz