Cebularze
Składniki:
Cebula ok 4 szt
Boczek 10 dag
ciasto drożdżowe (ja wykorzystałam gotowe na pizze)
olej, sól, pieprz, kim rzymski
Wykonanie:
Cebulę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy przyprawy. Piekarnik rozgrzać do 220 bez termoobiegu. Ciasto dzielimy na mniejsze części, rozkładamy farsz i zawijamy brzegi aby zawartość nie rozlała się po piekarniku. Na wierzch dajemy plasterek mozzarelli albo sera żółtego. Pieczemy ok 12 minut.
Cebula ok 4 szt
Boczek 10 dag
ciasto drożdżowe (ja wykorzystałam gotowe na pizze)
olej, sól, pieprz, kim rzymski
Wykonanie:
Cebulę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy przyprawy. Piekarnik rozgrzać do 220 bez termoobiegu. Ciasto dzielimy na mniejsze części, rozkładamy farsz i zawijamy brzegi aby zawartość nie rozlała się po piekarniku. Na wierzch dajemy plasterek mozzarelli albo sera żółtego. Pieczemy ok 12 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz