Najlepsza marchewka w sosie
Składniki:
3-4 średnie marchewki
1 mała cebula
masło
mąka
sól,pieprz,cukier
woda 250 ml
Wykonanie:
W garnku rozgrzewamy masło. Cebulę i marchewkę kroimy w kostkę. Najpierw wrzucamy cebulę i kiedy się zeszkli dorzucamy marchewkę. Smażymy ok 5min. Dodajemy sól,pieprz i koło 1 łyżeczkę cukru. Smażymy jeszcze chwilę aż cukier się rozpuści. Dodajemy wodę, zmniejszamy temperaturę pod garnkiem,przykrywamy i gotujemy aż marchewka będzie miękka. Na koniec dodajemy zasmażkę lub zaciągamy samą mąką i w razie potrzeby odparowujemy często mieszając aby sos był gęsty.
3-4 średnie marchewki
1 mała cebula
masło
mąka
sól,pieprz,cukier
woda 250 ml
Wykonanie:
W garnku rozgrzewamy masło. Cebulę i marchewkę kroimy w kostkę. Najpierw wrzucamy cebulę i kiedy się zeszkli dorzucamy marchewkę. Smażymy ok 5min. Dodajemy sól,pieprz i koło 1 łyżeczkę cukru. Smażymy jeszcze chwilę aż cukier się rozpuści. Dodajemy wodę, zmniejszamy temperaturę pod garnkiem,przykrywamy i gotujemy aż marchewka będzie miękka. Na koniec dodajemy zasmażkę lub zaciągamy samą mąką i w razie potrzeby odparowujemy często mieszając aby sos był gęsty.
Komentarze
Prześlij komentarz