Parówka w cieście francuskim
Składniki:
ciasto francuskie opakowanie
parówki
żółty ser
oliwki/papryka/cebula (co kto lubi)
keczup albo passata pomidorowa
musztarda
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. W miseczce mieszamy pomidory z musztardą, jeśli używamy przecieru można doprawić. Ciasto dzielimy na kwadraty tak aby móc skleić zawartość.
Wykładamy sos i resztę składników. Można używać całej parówki bądź połowę. Ja robię z połowy bo wtedy wychodzi więcej sztuk :). Posklejane parówki nakłuwamy lekko widelcem i układamy na blasze do pieczenia zachowując odstępy ponieważ ciasto urośnie się poskleja ze sobą. Pieczemy ok 12 minut bez termoobiegu, ewentualnie można włączyć termoobieg na 5 minut przed koniec jak ktoś lubi przypieczone mocniej.
ciasto francuskie opakowanie
parówki
żółty ser
oliwki/papryka/cebula (co kto lubi)
keczup albo passata pomidorowa
musztarda
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. W miseczce mieszamy pomidory z musztardą, jeśli używamy przecieru można doprawić. Ciasto dzielimy na kwadraty tak aby móc skleić zawartość.
Wykładamy sos i resztę składników. Można używać całej parówki bądź połowę. Ja robię z połowy bo wtedy wychodzi więcej sztuk :). Posklejane parówki nakłuwamy lekko widelcem i układamy na blasze do pieczenia zachowując odstępy ponieważ ciasto urośnie się poskleja ze sobą. Pieczemy ok 12 minut bez termoobiegu, ewentualnie można włączyć termoobieg na 5 minut przed koniec jak ktoś lubi przypieczone mocniej.
Komentarze
Prześlij komentarz