Zupa gulaszowa

Składniki:
wieprzowina ok 50-70 dag
papryka czerwona 1 szt duża
cebula 1 szt
ziemniaki 4 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka, śmietana 1 łyżeczka
papryka słodka 1 łyżeczka i ostra 0,5 łyżeczki, chili szczypta, sól,pieprz, ziele angielskie,liść laurowy,majeranek
smalec

Wykonanie:
W jednym garnku rozgrzać smalec i wsypać paprykę słodką i ostrą i szczyptę chili. Podsmażyć chwilę i wrzucić pokrojoną w kostkę wieprzowinę. Na mocnym ogniu smażyć chwilę aby mięso się zamknęło. Następnie dorzucamy cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy jeszcze chwilę i zalewamy woda lub bulionem tylko tyle aby przykryć mięso. Gotujemy aż mięso będzie miękkie. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i też gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy koncentrat i odrobinę śmietany. Doprawiamy do smaku.

Komentarze

Popularne posty