Domowy Paprykarz

Składniki:
makrela wędzona 1 szt
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1szt
ryż 1 woreczek
tłuszcz, bulion albo woda
koncentrat pomidorowy
sól,pieprz,
papryka słodka,ostra,wędzona

Wykonanie:
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, warzywa obieramy i ścieramy na tarce (wielkość oczek wedle upodobań). W rondelku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy warzywa. Następnie dolewamy trochę płynu, należy uważać aby nie było go za dużo ponieważ paprykarz ma być gęsty. W razie potrzeby lepiej dolać troszkę. Dusimy do miękkości. Rybę obieramy z ości i skóry. Dodajemy ryż, rybę, koncentrat pomidorowy, wszystko mieszamy tak aby składniki sie połączyły. Doprawiamy do smaku.
Można jeść na ciepło i na zimno.

Komentarze

Popularne posty