Zalewajka
Składniki:
wędzona kość albo żeberko
wędzony boczek
cebula 1 szt
ziemniaki 3-4 szt
barszcz w butelce
śmietana
czosnek, majeranek,pieprz, sól
Wykonanie:
Z żeberka gotujemy bulion. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy. Gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w kostkę ,podsmażamy i dodajemy do zupy. Cebulkę również kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu z boczku ( smażymy na mocno złoty kolor). Kiedy ziemniaki będą już miękkie dodajemy barszcz, czosnek i przyprawy. Następnie zabielamy śmietaną.
wędzona kość albo żeberko
wędzony boczek
cebula 1 szt
ziemniaki 3-4 szt
barszcz w butelce
śmietana
czosnek, majeranek,pieprz, sól
Wykonanie:
Z żeberka gotujemy bulion. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy. Gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w kostkę ,podsmażamy i dodajemy do zupy. Cebulkę również kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu z boczku ( smażymy na mocno złoty kolor). Kiedy ziemniaki będą już miękkie dodajemy barszcz, czosnek i przyprawy. Następnie zabielamy śmietaną.
Komentarze
Prześlij komentarz