Pizzowe muffiny

Składniki:
mąka 200g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajka 2 szt
olej 2 łyżki
mleko 0,5 szklanki
oregano, bazylia,sól
salami, papryka, mozzarella kulka, żółty ser

Wykonanie:
Mleko,jajka, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy na gładkie ciasto, ma mieć konsystencję śmietany, jeśli ciasto jest za rzadkie dodajemy mąki. Przyprawiamy.
Salami i paprykę kroimy w kostkę. Żółty ser i 1/3 mozzarelli ścieramy na tarce i dodajemy do ciasta razem z salami  i papryką. Wszystko razem mieszamy. Rozkładamy do foremki na muffiny i na wierzch układamy po kawałku mozzarelli.
Pieczemy ok 20-25 minut w temp 180C bez termoobiegu.

Wychodzi ok 12 babeczek.

Komentarze

Popularne posty