Naleśniki szpinakowe z pastą fasolową

Składniki:
mąka 2 szkl
jajka 3 szt
szpinak 1 op
mleko 1 szkl
woda mineralna
sól
czerwona fasola 1 puszka
brązowy cukier 2-3 łyżeczki, ostra papryka szczypta

dodatki:
kurczak,curry,parmezan
wersja wege: kozi ser,oliwki

Wykonanie:
Szpinak blendujemy z mlekiem i jajkami. Dodajemy mąkę i sól. Odstawiamy na 15min i dodajemy wodę mineralną. Smażymy naleśniki.
Fasolę także miksujemy na gładką masę. Przekładamy do rondelka z odrobiną wody, dodajemy cukier i szczyptę ostrej papryki. Dusimy aż zgęstnieje często mieszając.
Kurczaka kroimy w dużą kostkę i smażymy z curry.

Następnie wykładamy na naleśniki trochę pastę z fasoli,kurczaka i posypujemy serem.
W wersji wegetariańskiej dajemy pastę,ser kozi, oliwki.
Można zapiec.

Komentarze

Popularne posty