Kapuśniak z Młodej Kapusty
Składniki:
bulion
młoda kapusta 0,5 albo 0,25 główki w zależności od rozmiaru
marchewka 1 szt
ziemniaki 3 szt
cebula 1 mała
kiełbasa 40 dag
koperek 1 pęczek
śmietana, sól, pieprz, majeranek
Wykonanie:
Kiełbasę kroimy w pół krążki i podsmażamy na patelni. Dodajemy do bulionu, a na pozostałym tłuszczu smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę i również dodajemy. Kapustę drobno szatkujemy. Ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę. Dodajemy wszystkie warzywa i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy posiekany koperek, zabielamy śmietaną i przyprawiamy.
bulion
młoda kapusta 0,5 albo 0,25 główki w zależności od rozmiaru
marchewka 1 szt
ziemniaki 3 szt
cebula 1 mała
kiełbasa 40 dag
koperek 1 pęczek
śmietana, sól, pieprz, majeranek
Wykonanie:
Kiełbasę kroimy w pół krążki i podsmażamy na patelni. Dodajemy do bulionu, a na pozostałym tłuszczu smażymy pokrojoną w kostkę cebulkę i również dodajemy. Kapustę drobno szatkujemy. Ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę. Dodajemy wszystkie warzywa i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy posiekany koperek, zabielamy śmietaną i przyprawiamy.
Komentarze
Prześlij komentarz