Omlet Gryczany

Składniki:
jajka 3 szt
mąka gryczana 3 łyżki
kasza gryczana ok 0,5 woreczka
twaróg chudy 1 op
kiełbasa 20 dag
sól, pieprz,bazylia, ostra papryka
pomidory

Wykonanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Studzimy i mieszamy z twarogiem, doprawiamy. Jajka rozbijamy, dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Kiełbasę kroimy wzdłuż. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kiełbasę i podsmażamy a następnie miododajny ciasto i smażymy omlet.Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywą i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut, następnie odwrócić i podsmażyć.
Omlet zdejmujemy z patelni, smarujemy pastą i podajemy z pomidorami.

Komentarze

Popularne posty