Gazpacho
Składniki:
pomidory w puszce 1 szt
papryka żółta 2 szt
papryka czerwona 4 szt
czosnek 2 ząbki
olej
bulion 0,5l
sól, pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka
Wykonanie:
Paprykę kroimy w kostkę wrzucamy do garnka i podsmażamy. Dolewamy bulion i gotujemy do miękkości. Dodajemy pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Gotujemy ok 15 min. Odstawiamy do ostygnięcia i miksujemy na gładki krem. Odstawiamy do lodówki aby mocno schłodzić.
Podajemy z tostami albo czosnkową bagietką i świeża miętą.
Jeżeli ktoś nie lubi skórki , można sparzyć albo upiec paprykę.
pomidory w puszce 1 szt
papryka żółta 2 szt
papryka czerwona 4 szt
czosnek 2 ząbki
olej
bulion 0,5l
sól, pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka
Wykonanie:
Paprykę kroimy w kostkę wrzucamy do garnka i podsmażamy. Dolewamy bulion i gotujemy do miękkości. Dodajemy pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Gotujemy ok 15 min. Odstawiamy do ostygnięcia i miksujemy na gładki krem. Odstawiamy do lodówki aby mocno schłodzić.
Podajemy z tostami albo czosnkową bagietką i świeża miętą.
Jeżeli ktoś nie lubi skórki , można sparzyć albo upiec paprykę.
Komentarze
Prześlij komentarz