Zupa Mekskykańska
Składniki:
bulion 1 l
pomidory krojone 1 puszka
kukurydza 1 puszka
czerwona fasola 1 puszka
koncentrat pomidorowy
mięso mielone ok 30 dag
ryż brązowy 1 woreczek
jajko 1 szt
bułka tarta, olej
papryka ostra, papryka słodka, tymianek, czosnek, parmezan ok 5dag, sól, pieprz.
Wykonanie:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.Odstawiamy do ostygnięcia. Do bulionu dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory. Chwilę gotujemy. W tym czasie w osobnym naczyniu mieszamy mięso, jajko i ryż. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Formujemy małe kulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i żółty ser. Podajemy z wcześniej przygotowanymi klopsikami.
bulion 1 l
pomidory krojone 1 puszka
kukurydza 1 puszka
czerwona fasola 1 puszka
koncentrat pomidorowy
mięso mielone ok 30 dag
ryż brązowy 1 woreczek
jajko 1 szt
bułka tarta, olej
papryka ostra, papryka słodka, tymianek, czosnek, parmezan ok 5dag, sól, pieprz.
Wykonanie:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.Odstawiamy do ostygnięcia. Do bulionu dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory. Chwilę gotujemy. W tym czasie w osobnym naczyniu mieszamy mięso, jajko i ryż. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Formujemy małe kulki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i żółty ser. Podajemy z wcześniej przygotowanymi klopsikami.
Komentarze
Prześlij komentarz