Zupa z Czerwonej Soczewicy
Składniki:
soczewica czerwona ok 2 szkl.
bulion 1 litr
ziemniaki 2 szt
pasta curry(rodzaj i ilość jak kto woli), sól, pieprz, curry
ew śmietana albo mleko kokosowe
pierś z kurczaka, ser camembert
Wykonanie:
Soczewicę płuczemy na sitku pod bieżąca zimną wodą. Dodajemy do bulionu wraz z pkrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy do miękkości, następnie odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy na gładko i dodajemy przyprawy oraz w razie potrzeby bądź uznania zabielamy.
W międzyczasie przygotowujemy pierś z kurczaka. Ja osobiście smażę w papirusie ponieważ wtedy jest soczysty ale możecie też pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Podajemy z kurczakiem i serem pokrojonym w plasterki.
soczewica czerwona ok 2 szkl.
bulion 1 litr
ziemniaki 2 szt
pasta curry(rodzaj i ilość jak kto woli), sól, pieprz, curry
ew śmietana albo mleko kokosowe
pierś z kurczaka, ser camembert
Wykonanie:
Soczewicę płuczemy na sitku pod bieżąca zimną wodą. Dodajemy do bulionu wraz z pkrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy do miękkości, następnie odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy na gładko i dodajemy przyprawy oraz w razie potrzeby bądź uznania zabielamy.
W międzyczasie przygotowujemy pierś z kurczaka. Ja osobiście smażę w papirusie ponieważ wtedy jest soczysty ale możecie też pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Podajemy z kurczakiem i serem pokrojonym w plasterki.
Komentarze
Prześlij komentarz