Miso Ramen
Składniki:
bulion 1,5l
pasta miso 2 łyżki
suszone liście limonki, imbir, sezam, papryka słodka, pieprz cayenne
czosnek 1 ząbek
grzyby mun 0,5 szklanki
szynka/ karkówka ok 40 dag
szczypiorek, kukurydza
makron ramen
Wykonanie:
Mięso nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki na 2godz. Następnie wkładamy do rękawa i pieczemy ok 1godz w temp 180C bez termoobiegu.
Grzyby namaczamy we wrzątku. Do bulionu dodajemy pastę i czosnek,liście limonki oraz wodę z wcześniej namoczonych grzybów. Gotujemy przez chwilę. Makaron gotujemy wedle wskazówek na opakowaniu (ok4min).
Mięso kroimy w plastry,szczypiorem drobno siekamy. Umieszczamy wszystkie elementy w miseczce i zalewamy gorącym bulionem.
bulion 1,5l
pasta miso 2 łyżki
suszone liście limonki, imbir, sezam, papryka słodka, pieprz cayenne
czosnek 1 ząbek
grzyby mun 0,5 szklanki
szynka/ karkówka ok 40 dag
szczypiorek, kukurydza
makron ramen
Wykonanie:
Mięso nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki na 2godz. Następnie wkładamy do rękawa i pieczemy ok 1godz w temp 180C bez termoobiegu.
Grzyby namaczamy we wrzątku. Do bulionu dodajemy pastę i czosnek,liście limonki oraz wodę z wcześniej namoczonych grzybów. Gotujemy przez chwilę. Makaron gotujemy wedle wskazówek na opakowaniu (ok4min).
Mięso kroimy w plastry,szczypiorem drobno siekamy. Umieszczamy wszystkie elementy w miseczce i zalewamy gorącym bulionem.
Komentarze
Prześlij komentarz