Portobello z Masłem Orzechowym

 Składniki:

grzyby portobello 4 szt

sos sojowy 50 ml

ocet winny 50 ml

masło orzechowe 2 łyżki

miód 1 łyżeczka

czosnek 1 ząbek 

olej 50ml

masło 1 łyżka

makaron udon

bekon 6 plasterków


Wykonanie:

Grzyby kroimy wzdłuż i dusimy na maśle i


odstawiamy. Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. W osobnym naczyniu miskujemy sos sojowy, ocet, masło orzechowe, olej i miód. Przeciskamy czosnek przez praskę i dodajemy do wczesniej zmiksowanej masy. Dodajemy to do grzybów razem z makaronem i mieszamy.

Na suchej rozgrzanej patelni podsmażamy bekon na chrupko. 

Całość posypujemy szczypiorkiem. 

Komentarze

Popularne posty