Keto Tarta
Składniki:
Ciasto
mąka kokosowa 1 szklanka
jajka 2 szt
olej kokosowy 0, 5 szklanki
olej 2 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
Farsz
por 1 sztuka
ser pleśniowy
śmietana 30%
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło
Wykonanie:
Wszystkie składniki ciasta mieszamy w mikserze do połączenia składników. Odstawiamy do schłodzenia na ok 15minut.
Wykładamy ciasto na formę do tarty i podpiekamy w temp 180°C bez termoobiegu ok15minut.
Pora drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy śmietanę i ser. Dusimy aż ser się rozpuści ,a masa zgęstnieje.
Farsz przekładamy na podpieczony spód i zapiekamy ok6 minut.
Podajemy z wędzonym łososiem.
Komentarze
Prześlij komentarz