Keto Tarta

 Składniki:

Ciasto

mąka kokosowa 1 szklanka

jajka 2 szt

olej kokosowy 0, 5 szklanki

olej 2 łyżeczki

sól 0,5 łyżeczki

Farsz

por 1 sztuka

ser pleśniowy

śmietana 30%

sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta mieszamy w mikserze do połączenia składników. Odstawiamy do schłodzenia na ok 15minut. 

Wykładamy ciasto na formę do tarty i podpiekamy w temp 180°C bez termoobiegu ok15minut. 

Pora drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy śmietanę i ser. Dusimy aż ser się rozpuści ,a masa zgęstnieje. 

Farsz przekładamy na podpieczony spód i zapiekamy ok6 minut. 

Podajemy z wędzonym łososiem. 



Komentarze

Popularne posty