Lody Bekonowe

 Składniki:


śmietanka 30%-36% 400ml

mleko 200ml

cukier40g/erytrytol 80g

bekon 50g

Wykonanie:

Wlewamy 200ml śmietanki do garnka, wsypujemy cały cukier i podgrzewamy całość na małym ogniu, cały czas mieszając.Gdy cukier się rozpuści, ściągamy garnek z ognia i przekładamy zawartość do pojemnika.

Bekon smażymy na suchej patelni na chipsy. Kiedy wystygnie mielimy na puder. 

Do pojemnika wlewamy mleko, resztę śmietanki i dokładnie całość mieszamy mikserem. Dodajemy bekon i mieszamy. 

Wkładamy pojemnik do zamrażalnika, aby schłodzić powstałą masę.

Następnie po 30 minutach wyciągamy pojemnik i miksujemy zawartość w celu uzyskania puszystej masy.

Ponownie wkładamy pojemnik do zamrażalnika i powtarzamy opisaną powyżej czynność co godzinę przez około 4 godziny.



Komentarze

Popularne posty