Lody Bekonowe
Składniki:
śmietanka 30%-36% 400ml
mleko 200ml
cukier40g/erytrytol 80g
bekon 50g
Wykonanie:
Wlewamy 200ml śmietanki do garnka, wsypujemy cały cukier i podgrzewamy całość na małym ogniu, cały czas mieszając.Gdy cukier się rozpuści, ściągamy garnek z ognia i przekładamy zawartość do pojemnika.
Bekon smażymy na suchej patelni na chipsy. Kiedy wystygnie mielimy na puder.
Do pojemnika wlewamy mleko, resztę śmietanki i dokładnie całość mieszamy mikserem. Dodajemy bekon i mieszamy.
Wkładamy pojemnik do zamrażalnika, aby schłodzić powstałą masę.
Następnie po 30 minutach wyciągamy pojemnik i miksujemy zawartość w celu uzyskania puszystej masy.
Ponownie wkładamy pojemnik do zamrażalnika i powtarzamy opisaną powyżej czynność co godzinę przez około 4 godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz