Flaczki z Boczniaków
Składniki:
bulion 1,5l
marchewka, pietruszka 1szt
por 0,5 szt
seler kawałek
cebula 0,5szt
boczniaki 300g
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 1łyżka
natka pietruszki
sól, pieprz, słodka papryka, imbir, gałka muszkatołowa, papryka ostra i wędzona, liść laurowy, ziele angielskie
Wykonanie:
Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w słupki. Pora kroimy w półkrążki. Boczniaki kroimy w grubsze paski.
Warzywa podsmażamy w garnku. Następnie dodajemy grzyby i smażymy jeszcze chwilę.
Dodajemy do bulionu wraz ze wszystkimi przyprawami.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto. Dodajemy do zupy.
Gotujemy ok30minut do miękkości wszystkich składników.
Podajemy z natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz