Flaczki z Boczniaków

 Składniki:

bulion 1,5l

marchewka, pietruszka 1szt

por 0,5 szt

seler kawałek

cebula 0,5szt

boczniaki 300g

czosnek 2 ząbki

sos sojowy 1łyżka

natka pietruszki

sól, pieprz, słodka papryka, imbir, gałka muszkatołowa, papryka ostra i wędzona, liść laurowy, ziele angielskie

Wykonanie:

Marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w słupki. Pora kroimy w półkrążki. Boczniaki kroimy w grubsze paski. 

Warzywa podsmażamy w garnku. Następnie dodajemy grzyby i smażymy jeszcze chwilę.

Dodajemy do bulionu wraz ze wszystkimi przyprawami.

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto. Dodajemy do zupy.

Gotujemy ok30minut do miękkości wszystkich składników.

Podajemy z natką pietruszki. 



Komentarze

Popularne posty