Pomidorowa Rolada

 Składniki:

jajka 3szt

ciepła woda 60ml

mąka migdałowa 4łyżeczki

parmezan 10dag

mozarella  żółta 10dag

koncentrat pomidorowy 3łyżeczki

papryka słodka

proszek do pieczenia 0,5łyżeczki

guma guar 0,5 łyżeczki

serek kanapkowy dowolny smak (użyłam piątnica łososiowy) 

szczypiorek

Wykonanie:

Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z ciepłą wodą. Dodajemy paprykę i koncentrat, ubijamy dalej. Dokładamy zmielone sery. Dodajemy mąkę, proszek i gumę. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Białka ubijamy na sztywno. Delikatnie mieszamy pianę z ciastem. Całość wylewamy na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozprowadzamy ciasto i pieczemy ok 20minut w 160°C bez termoobiegu. 

Odstawiamy spód do wystygnięcia. Ciasto odwracamy, smarujemy serkiem i szczypiorkiem. Zawijamy zaczynają c od dłuższego boku ciasta. Owijamy całość ciasno w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki. 




Komentarze

Popularne posty