Pomidorowa Rolada
Składniki:
jajka 3szt
ciepła woda 60ml
mąka migdałowa 4łyżeczki
parmezan 10dag
mozarella żółta 10dag
koncentrat pomidorowy 3łyżeczki
papryka słodka
proszek do pieczenia 0,5łyżeczki
guma guar 0,5 łyżeczki
serek kanapkowy dowolny smak (użyłam piątnica łososiowy)
szczypiorek
Wykonanie:
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z ciepłą wodą. Dodajemy paprykę i koncentrat, ubijamy dalej. Dokładamy zmielone sery. Dodajemy mąkę, proszek i gumę. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Białka ubijamy na sztywno. Delikatnie mieszamy pianę z ciastem. Całość wylewamy na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozprowadzamy ciasto i pieczemy ok 20minut w 160°C bez termoobiegu.
Odstawiamy spód do wystygnięcia. Ciasto odwracamy, smarujemy serkiem i szczypiorkiem. Zawijamy zaczynają c od dłuższego boku ciasta. Owijamy całość ciasno w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki.
Komentarze
Prześlij komentarz